Les infermeres volen “seure a la taula estable de treball de Salut”

El Col·legi d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) considera “un error” que el professional d’infermeria a la taula estable de treball pactada entre el Sindicat de Metges i el Departament de Salut.

Infermera
Una infermera del CAP Verdaguer camina cap a l'àrea reservada a l'atenció pediàtrica, zona aïllada, amb un dibuix de l'arc de Sant Martí, símbol davant el coronavirus; cadires amb indicacions per garantir la distància de seguretat. 1/04/2020 (Horitzontal)
PUBLICITAT

Gerard Mora, secretari de CODITA, apunta que aquest gest “exemplifica el menyspreu al col·lectiu d’infermeria” i defensa que està evidenciat que “són un pilar fonamental del sistema sanitari”. En aquesta línia des del Col·legi consideren que “aquesta taula de treball podria servir per augmentar les ràtios d’infermeres o les seves condicions salarials”. El secretari afegeix que, “si es vol fer un canvi real a la Sanitat, s’ha de comptar amb tots els professionals”.

Des del Col·legi han volgut denunciar també que “només un 3% de les infermeres de la demarcació ocupen llocs directius i de gerència”. Una situació davant la qual se senten “invisibilitzades tot i ser el col·lectiu més nombrós del sistema”.

PUBLICITAT