Les Jornades de l’Aigua busquen fomentar el debat sobre la gestió de l’aigua

De l’11 d’abril al 5 de maig es duran a terme les “Jornades de l’Aigua” al Port de Tarragona sota el lema “l’Aigua del Futur“. Es tracta d’una iniciativa que pretén, segons el president del Port, Saül Garreta, “no esquivar els conflictes” amb relació a la sequera i la gestió de l’aigua, tot el contrari vol posar-los sobre la taula i “abordar-los de manera conscient”.

PUBLICITAT

Es faran tota una sèrie d’accions al Tinglado 1 del Moll de Costa amb la intenció, explica el cap de la unitat Port-Ciutat i Acció Climàtica, Rafael López-Monné, de convertir l’espai en un punt de trobada per a l’intercanvi i la creació de coneixements des de molts àmbits. Una de les propostes més rellevants i de major envergadura plantejades són les Jornades Tècniques, on participaran experts i expertes de renom com Francesc Mauri, geògraf, Sara Sarroca, directora del Meteocat o Samuel Reyes, director de l’ACA. López-Monné veu aquesta cita com una oportunitat per obrir el debat i fer reflexionar a la població sobre els reptes que planteja la gestió de l’aigua de manera conjunta, per buscar solucions a llarg termini.

Altres activitats programades són per exemple una exposició fotoperiodística internacional relacionada amb l’aigua, una sèrie de debats que es faran cada divendres sobre un riu diferent del territori (Siurana, Francolí, Ebre i Gaià), o una trobada entre alumnes i experts el 17 d’abril per parlar sobre la dessalinització de l’aigua. També cal destacar un espectacle de dansa inspirat en l’aigua que es farà en diferents dies que aporta aquest toc artístic i sentimental a les jornades.

PUBLICITAT