Les nou persones que configuraran el pròxim govern municipal

Després d’unes eleccions marcades per la baixa participació amb un 52% que les situen com les més baixes de la història tarragonina 27 nou homes i dones ocuparan el consistori tarragoní a partir d’aquest 17 de juny després del ple d’investidura. Concretament, són 13 dones i 14 homes qui ocuparan l’edifici de la plaça de la Font durant els quatre anys vinents.

Presentació Llista PSC 2023
PUBLICITAT

El partit dels socialistes, amb nou consellers, s’ha erigit en la força més votada i asseguren tenir la intenció de governar en solitari. D’aquesta manera i gràcies a les declaracions aportades durant la precampanya, ens donen a un dia de les eleccions una primera configuració de com podria ser el govern municipal dels pròxims quatre anys.

L’encapçala Rubén Viñuales, proper alcalde de la ciutat després d’intentar-ho dos cops abans liderant el grup municipal de ciutadans. Advocat de professió Rubén Viñuales assegura que a més de l’alcaldia ocuparà la cartera de seguretat. La número dos dels socialistes és Montse Adan, una de les apostes claus dels socialistes. Periodista i vinculada a Port Ciutat en els darrers anys ha assegurat tenir la voluntat d’impulsar les àrees de comerç i turisme. El número tres l’ocupa Berni Álvarez, històric jugador de bàsquet tarragoní i fins fa pocs dies, entrenador del Club Bàsquet Tarragona, cadira que deixarà enrere per liderar la conselleria d’esports a l’ajuntament. L’últim nom que s’ha pronunciat sobre l’àrea a la qual aspira és Sandra Ramos, número quatre de la llista i actual portaveu del PSC a l’oposició, qui vol liderar la cartera de cultura a l’ajuntament.

Fins al número nou la llista segueix amb Isabel Mascaró, de perfil desconegut i vinculada també a l’advocacia i a la gestió pública. El número sis és d’Ignacio Garcia, vinculat a l’actual equip del PSC a l’oposició, és politòleg i cap del subdelegat del govern a Tarragona. La setena posició és per Guillermo Garcia, economista i vinculat a les joventuts socialistes des de la seva adolescència. La llista segueix amb Sonia Orts, una altra candidata recuperada de les llistes de ciutadans, la seva vida professional s’ha centrat en la política i l’empresa. La llista la tanca María Cecilia Mangini, llicenciada en ciències jurídiques i actual treballadora de l’Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona.

Així doncs, aquestes 5 dones i 4 homes ocuparan el govern municipal, si no hi ha sorpreses, a partir d’aquest 17 de juny.

PUBLICITAT