Les obres del nou Joan XXIII començarà aquest abril

Després d’anys d’anunciar dates i diferents retards, les obres de la nou hospital Joan XXIII començaran aquest mes d’abril. Es tracta de la primera fase que implica la construcció de l’edifici pont per unir la nova infraestructura amb l’edifici C. Aquí s’inclouen les urgències i els futurs despatxos dels metges, per tant, urgències tindrà un nou accés. A més també implica un heliport provisional, i tot el tema de subministraments. Tot plegat es farà en una fase única i es preveu que estigui finalitzat entre finals del tercer trimestre d’aquest 2022 i principis del 2023. El Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon, ha assegurat que “és un gran avenç”.

Hospital Joan XXIII
PUBLICITAT

Després d’aquesta primera fase sortirà a licitació i s’iniciarà la segona que inclou la construcció de la nova infraestructura. Com ja es va dir està previst que tot plegat finalitzi la primavera del 2025, i després s’haurà d’equipar, això suposarà un any i mig més.

Aquesta primera fase de construcció tindrà afectació a les urgències, que canviaran d’accés, i també s’haurà de fer un accés especial per l’heliport.

D’altra banda, el Conseller també ha comentat que aquest dilluns es posarà en marxa el nou quiròfan híbrid, i que durant el mes d’abril s’acabarà la fase 1 de la nova UCI estructural.

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública parla amb el Conseller

La visita d’Argimon també, ha estat marcada per la conversa del Grup de Treball En Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona. L’organització ha esperat l’arribada del Conseller i han parlat amb ell demanant que es compleixi el principi de confidencialitat, i que les visites tornin a ser presencials. Síliva Labodia, portaveu del Grup, ha reivindicat que hi hagi millores laborals pel personal sanitari.

El 7 d’abril, que és el Dia Mundial de la Salut, han convocat una protesta a les set de la tarda des de la plaça Imperial Tarraco.

PUBLICITAT