Les obres del túnel del Coll de l’Illa començaran al febrer

Els pressupostos generals de l’estat preveuen una inversió de 242,33 milions d’euros pel territori tarragoní. Es tracta d’una inversió més baixa comparada amb la de l’any passat i que suposa un 11,81% de tota la inversió que preveu l’estat espanyol a Catalunya. Tot i això el Subdelegat del Govern Espanyol a Catalunya, Joan Sabaté, ha remarcat que “la inversió està per sobre el pes demogràfic del territori”.

PUBLICITAT

Sabaté ha volgut remarcar el caràcter social d’aquests pressupostos i també ha explicat que a la província de Tarragona la inversió més gran es fa en infraestructures. Cal destacar que es destina més de 32 milions d’euros a les carreteres. Aquí destaca l’inici de les obres per fer el túnel del Coll de l’Illa, que segons ha explicat el delegat, començaran les obres de perforació a finals de febrer si tot va bé. En matèria ferroviària també es destina una gran part del pressupost amb més de 89 milions d’euros. D’aquests diners 60 milions són per al Corredor del Mediterrani i la resta per millorar les línies de Rodalies. També cal destacar la inversió portuària, amb 24,2 milions d’euros, apostant pel Moll de la Química al Port de Tarragona. Segons Sabaté no s’entendria la no aprovació d’aquests pressupostos.

Cal destacar que també hi ha prevista una inversió de gairebé dos milions d’euros per climatitzar el Museu Nacional d’Arqueologia de Tarragona i adequar la Necròpolis.

PUBLICITAT