Les perruqueries en lluita per l’IVA reduït

El sector de perruqueries i estètica s’ha concentrat avui a l’Avinguda Lluís Companys per demanar la recuperació de l’IVA reduït del 10%. L’any 2012 el govern d’Espanya, presidit pel PP, va aplicar al sector l’IVA general del 21% al·legant que seria de manera temporal. Aquesta mesura va afectar altres sectors, com el de la cultura, els quals ja han recuperat l’impost reduït.

Membres del sector de perruqueries i estètica protestant a l'Avinguda Lluís Companys
PUBLICITAT

A 2018 el PSOE va presentar una proposta no de llei per tornar al sector l’IVA del 10%, aquesta iniciativa va ser secundada per Unidas Podemos, PNV i ERC. Aquests mateixos partits, ara al govern, han rebutjat una proposta similar a la del PSOE de 2018 presentada aquest any per VOX. Des del sector de perruqueries han manifestat que “mentre juguen a votar per interessos partidistes el sector agonitza“.

Les representants han volgut recordar que “37% de les PIMES de l’estètica han hagut de tancar, l’equivalent a uns 15.000 establiments i 50.000 llocs de treball”. El lema de la protesta ha estat “som essencials“, justificant-se en què així ho ha catalogat el govern de Pedro Sánchez durant aquesta pandèmia.

Una de les protestants a la concentració

Durant el dia d’avui, els membres del sector de l’estètica es concentren en més de 75 poblacions de tot l’estat espanyol. Les representants de Tarragona han valorat positivament la unió actual per “fer front a la reivindicació més important de la història del sector“.

PUBLICITAT