“Les persones amb capacitats diferents són incòmodes”

Aquest divendres se celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Ja fa anys que l’Associació “Estem Aquí” lluiten per fer visible la realitat dels nens amb capacitats diferents i les seves necessitats. L’associació va néixer d’un grup de famílies que van ajuntar-se per compartir experiències i aconseguir recursos junts.

capacitats diferents
Imatge d'un treballador social d'Aspid acompanyant una persona amb discapacitat física davant la Llotja de Lleida. (Vertical)
PUBLICITAT

En aquest temps l’associació ha aconseguit fer activitats com teràpies amb gossos o aquoterapia. Aquestes normalment no estan a l’abast de les famílies pel seu elevat preu. Rosi Lahuerta, presidenta de l’associació, demana més visibilitat de cara a la societat i les administracions. Lahuerta manifesta que els nens amb capacitats diferents molts cops “resulten incòmodes”.

La presidenta indica que “aquest procés ha començat, però queda molt camí”. Des de l’Associació destaquen que “els municipis poden fer molt bé per les persones amb una inversió ínfima”.

PUBLICITAT