Les platges tarragonines reben 1 milió d’usuaris i generen 2MEUR

Les platges tarragonines generen un impacte econòmic de 2MEUR i reben al voltant d‘1 milió d’usuaris cada any. Aquesta és una de les principals conclusions extretes de l’estudi sobre les platges de la ciutat per traçar línies d’actuació en la gestió turística.

Platja de la Mora. Tarragona
PUBLICITAT

Si bé és cert que la despesa mitjana en aquestes platges és d’1,8 €, aquesta és una xifra que està per sota de la mitjana de platges analitzades per l’empresa.

En l’apartat de l’anàlisi de la demanda, d’aquest milió xifrat, se n’extreu que un 53% són locals i el 47% que resten, visitants (dels quals un 25% són excursionistes i un 22%, turistes que pernocten a la ciutat).

Per nacionalitats, el 75% dels usuaris són espanyols i un 25%, estrangers, amb els francesos liderant aquest grup.

A més, si les classifiquem per tipologia, les famílies són les principals usuàries de les platges de Tarragona, un 40% del total. De fet, la principal recomanació és que el model de platja a Tarragona s’ha d’enfocar a potenciar i consolidar-se com a destinació d’aquest tipus de turisme, amb una oferta de qualitat, amb infraestructures i serveis excel·lents, segons assegura el consistori tarragoní.

PUBLICITAT