Les quatre colles castelleres tornen a Les Cols

Dos anys després, aquest divendres, les quatre colles castelleres de la ciutat tornen a la plaça de les Cols per viure una de les diades més especials i esperades de la temporada. Ja fa dies que les colles tenen la vista posada amb la Diada de Sant Magí i que assagen amb intensitat les estructures que volen portar a Les Cols.

PUBLICITAT

Els Xiquets de Tarragona seran els encarregats d’obrir plaça. Els de la camisa ratllada van començar amb molt bon peu la temporada i ràpidament van descarregar els castells bàsics de vuit. Quan semblava que podien fer un pas més, una caiguda del 2d8f a la diada del seu 50è aniversari, va fer que la confiança de la colla baixés. Tot i això, els matalassers volen fer una gran diada aquest divendres. Fa dies que assagen el 2d8f i el 5d8 que a priori seran els castells que tiraran endavant. A més a més, l’altre dia, a l’assaig especial a la plaça de les Cols van fer proves del 3d9f, castell que no descarten intentar-lo aquest 19 d’agost.

El cap de colla dels Xiquets de Tarragona, Alfredo Gonzàlez, assegura que veu la colla convençuda i amb ganes de descarregar els castells proposats.

Qui té més números de portar un castell de 9, però, davant la Catedral, aquesta és la Jove de Tarragona. Els de la camisa lila van començar la temporada més a poc a poc, sense arriscar gaire i amb molts canvis al tronc i als poms de dalt. Tot i això, fa relativament poc, a la Diada de les Neus, els del Cos del Bou van descarregar el 4d9f, el primer castell de nou de la colla des de la represa. Aquesta fita els va ajudar i als últims assajos, la colla ha vist com el nombre de camises al pati d’assaig ha augmentat. Un dels objectius dels liles és tornar a descarregar el 4d9f i el 7d8. A més a més, els del Cos del Bou podrien portar també el 3d9f tal com ho explica el cap de colla de la Jove, Jordi Alomà.

Els Xiquets del Serrallo també arriben per Sant Magí amb la confiança plena. Els del barri mariner han consolidat ja els castells bàsics de set i l’objectiu de Sant Magí, tal com explica el seu cap de colla, Nil Martínez, és fer el salt als castells de la gamma alta de set.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau també han demostrat la bona feina que han fet al local. De fet, amb les bones actuacions d’aquest passat cap de setmana a la Diada de Cal Figarot i al Cos del Bou, s’han classificat provisionalment per la diada de diumenge al Concurs de Castells. Aquesta temporada han descarregat ja en diverses ocasions els castells de set i fins i tot ja han pogut completar en dues ocasions el 3d8. A més a més, és l’única colla tarragonina que ha descarregat ja el pilar de 6 demostrant el seu gran estat de forma. El cap de colla, David Lobo, explica que passen pel millor moment de la temporada i que volen que Sant Magí suposi un punt d’inflexió.

Així doncs, si alguna cosa tenen en comú les quatre colles és que la Diada de Sant Magí és especial i que, per tant, s’haurà de donar-ho tot per mostrar la seva millor cara.
PUBLICITAT