Les sales de cinema han recuperat el 80% de l’activitat de 2019

Les sales de cinema van viure durant 2020 un dels seus pitjors anys, ja que van estar tancades durant quatre mesos i la gran part de la cartellera de Hollywood programada no es va estrenar. Enguany la situació sembla que comença a reprendre les xifres d’abans de la pandèmia, ja que a Ocine les Gavarres asseguren que han recuperat un 80% de l’assistència de 2019. Cal destacar que el 2019 va ser el millor any per les sales de cinema de la darrera dècada.

PUBLICITAT

Precisament aquesta setmana l’estrena de la segona part de Venom ha estat la millor des del desembre de 2019. Josep Varo, gerent d’Ocine Les Gavarres, explica com la confiança de les distribuïdores, tant americanes com nacionals, ha estat clau perquè aquesta represa sigui possible. El director augura que “a 2022 es recuperarà el 100% de l’assistència“.

El gerent ha fet referència també que les distribuïdores s’han adonat que “el cinema és una finestra que no poden obviar“. Algunes productores com Warner o Disney van provar d’estrenar les seves obres directament a les plataformes d’streaming, però finalment han decidit fer un pas enrere.

PUBLICITAT