L’església es prepara per la desescalada

L’església es prepara per reobrir amb la fase 1 de la desescalada. Si es confirma que podran obrir, tot tornarà a la nova normalitat a la província de Tarragona, llevat dels municipis de Santa Coloma de Queralt i la zona d’Urgell Garrigues que pertany a la província de Lleida. L’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, assegura que contemplen les noves disposicions i mesures de seguretat que hauran de prendre en aquesta reobertura. 

PUBLICITAT

Cal tenir present que enguany no es van poder celebrar les processons i Setmana Santa, així com el tancament d’esglésies i parròquies i el postposament o suspensió de bodes, comunions i funerals. 

Tot i l’entrada de la Fase 1, els rectors podrien escollir quines parròquies i esglésies poden obrir i quines hauran d’esperar una mica més. Entre les restriccions per la normativa sanitària els centres de culte podran acollir un terç de l’aforament màxim. 

Per la festa del Corpus, l’església espera que hi hagin les celebracions i que quan hi acabi l’Eucaristia hi hagi un moment d’adoració, però ha disposat que no hi hagin les processons al carrer.

PUBLICITAT