L’esport des del punt de vista cultural protagonista del Tarraco Viva 2018

El Tarraco Viva, festival romà de recreació de Tarragona, arriba als 20 anys. Enguany començarà el pròxim 13 de maig amb un acte inaugural. És el primer cop que es fa un acte d’obertura en tota la seva història. La principal temàtica d’aquesta 20a edició l’esport, però des d’un punt de vista cultural, així com ha explicat el seu director Magí Seritjol.

PUBLICITAT

Aquesta temàtica també es deu a la celebració dels Jocs del Mediterrani a Tarragona aquest any. A més de la novetat de l’espectacle inaugural també s’ha de destacar que hi haurà una exposició itinerant per la Part Alta sobre l’esport i la cultura al món clàssic, i amb la col·laboració de la xarxa de Centres Cívics de Tarragona, es farà una recreació d’un carrer romà per conèixer com era un barri de l’època.

S’aprofitarà i també s’explicarà com era la nit. Si l’any passat amb aquesta col·laboració hi van participar 200 persones enguany volen que siguin 2.000. Les dones també tindran un paper al festival, ja que se’n parlarà des del punt de vista individual, personatges amb rellevància, però també com a gènere, ja que cada cop hi ha més estudis que demostren que hi havia metgesses, per exemple.

Finalment es destaca una altra novetat, els Racons amb Història, vuit llocs de la ciutat per descobrir petites històries de l’època clàssica. En total es faran 450 actes en 15 dies de festival i en 30 espais de la ciutat i del Tarragonès. Seritjol ha dit que el festival té la vista posada en el futur, ja que no s’ha gratat ni la superfície del món clàssic.

Begoña Floria, consellera de cultura, ha assegurat que “són 20 anys plens de vitalitat i visualització que situen Tarragona al mapa.” I també ha explicat que el 13 i 14 d’abril es va a Madrid a presentar el Tarraco Viva al Museo Arqueológico Nacional. Consideren que això és un pas important per a la visualització.

Amb tot plegat Floria ha explicat que el total del pressupost, contant el que aporta l’Ajuntament i la Diputació per aquest festival és de 340.000 euros sense tenir en compte despeses no quantificades.

PUBLICITAT