L’estudi d’una infermera de Tarragona demostra que el gingebre disminueix les nàusees de dones amb càncer de mama

La infermera Raquel Tejada Musté, ha demostrat que el consum de gingebre és efectiu en el control de les nàusees i vòmits produïts per la quimioteràpia en pacients amb càncer de mama.

PUBLICITAT

L’estudi de Tejada s’ha fet amb quaranta pacients tractades a la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent de Tarragona entre el juny de 2021 i l’abril del 2022. Els resultats mostren que ingerir la planta medicinal tres dies abans i tres dies després de la quimioteràpia és molt eficaç per controlar les nàusees, tot i que no tant per controlar els vòmits, i que el gingebre potencia l’efecte dels fàrmacs antiemètics.

Les nàusees i vòmits els pateixen fins a un 70-80% de les pacients amb càncer de mama que reben quimioteràpia, tot i prendre fàrmacs antiemètics molt eficaços en la seva prevenció. Aquestes nàusees i vòmits suposen, sovint, deshidratació, desnutrició, alteracions electrolítiques, deteriorament físic i psicològic, problemes esofàgics, i podem, fins i tot retardar o haver de fer canvis en el tractament oncològic.

PUBLICITAT