L’expresident del comitè d’IQOXE reconeix pressions a treballadors

L’expresident del comitè d’empresa d’IQOXE, Fernando Terrado, reconeix pressions per operar plantes amb menys treballadors. Ho ha fet a la seva compareixença en la comissió d’estudi de la seguretat del sector de la petroquímica de Tarragona del Parlament. Qui va ser el principal representant dels empleats ha posat de manifest l’elevada càrrega de treball a la qual estan sotmesos en tots els departaments. 

PUBLICITAT

Durant la sessió també han intervingut dirigents sindicals. Des de Comissions Obreres s’ha assegurat que després del sinistre han denunciat en sis ocasions a IQOXE davant Inspecció de Treball. Terrado i els sindicats han posat damunt la taula exemples de precarietat laboral que patien, i pateixen, els treballadors de l’empresa. 

L’expresident del comitè ha afirmat en diverses ocasions que els treballadors de tots els departaments tenien una càrrega excessiva. De fet, també s’ha exposat un informe de riscos psicosocials que acreditava que el 98% dels empleats tenien aquest problema però l’empresa ho va considerar com una simple opinió. Terrado ha concretat que la plantilla no es va incrementar tot i el creixement de l’empresa.

PUBLICITAT