L’Hospital Joan XXIII inicia teràpies avançades per a la malaltia de Parkinson

L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, coincidint aquest mes d’abril amb el Dia Mundial del Parkinson, comença a aplicar teràpies avançades per a aquesta malaltia.

PUBLICITAT

Concretament, es tracta de teràpies com la bomba d’infusió subcutània, que es canvia diàriament, a través de la qual el pacient rep la medicació, i la gastrostomia endoscòpica percutània (PEG), cirurgia mitjançant la qual es col·loca una sonda flexible a l’estómac que permet administrar medicaments, directament, sense passar per la boca i l’esòfag. Ángela Monterde, que és la neuròloga especialista que porta la consulta de trastorns del moviment a l’Hospital Joan XXIII, explica que el Parkinson és una malaltia que, a poc a poc, va en augment. Comença amb tremolors, poca traça o problemes en caminar. Això no obstant, “els pacients amb Parkinson tenen una esperança de vida equiparable a la d’altres persones sense la malaltia i poden arribar a viure quinze anys amb bona qualitat”.

A l’Hospital Joan XXIII la Dra. Monterde visita uns 30 pacients amb Parkinson al mes i en diagnostica entre 40 i 50 de nous cada any. D’aquests un 60%, aproximadament, són pacients amb Parkinson i el 40% restant tenen altres trastorns com parkinsonisme atípic, tremolors, distonia (postures forçades) o tics.

PUBLICITAT