L’ICAC i el Diocesà engeguen la tercera fase d’excavacions a la Catedral

L’ICAC i el Museu Diocesà de Tarragona engeguen una nova fase de recerca arqueològica al conjunt monumental de la catedral de Tarragona. Aquestes excavacions formen part dels projectes Quadriennals de la Generalitat de Catalunya i s’allargaran fins al 2026.

Catedral-tarragona
PUBLICITAT

Els objectius d’aquestes són principalment científic, per investigar al voltant del jaciment del recinte de culte romà i restes de la catedral visigoda. Això anirà acompanyat d’un projecte de museïtzació per dotar al Museu Diocesà d’un relat històric de l’evolució urbanística de l’espai de la catedral. Els treballs se centraran principalment en la sala axial del claustre, on es podria ubicar el segon gran temple del recinte de culte de Tàrraco. El doctor Josep Maria Masies, investigador de l’ICAC, explica que “les troballes podrien convertir el museu diocesà en un dels més diacrònics de la península”.

Des de l’ICAC deixen la porta oberta a ampliar aquest projecte a una quarta fase a partir del 2026. La inversió del projecte superarà els 360.000 € amb aportacions del Departament de Cultura de la Generalitat, l’Ajuntament de Tarragona, Repsol i el Museu Diocesà de Tarragona.

PUBLICITAT