L’ICAC preveu instal·lar-se a la Tabacalera el 2028

L’Institut Català d’Arqueologia Clàssica té previst instal·lar-se a la nova seu de Tabacalera l’any 2028 o 2029. Aquest és el calendari amb què treballa aquest institut de recerca de projecció internacional que té l’actual seu a la plaça del Rovellat.

Tabacalera
PUBLICITAT

En una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’ de Ràdio Ciutat de Tarragona, el director de l’ICAC, Josep Maria Palet, explica que espera tenir enllestit aquest any el projecte de remodelació a fons de la nau 6 de Tacabalera, que estarà connectada amb el recinte de la Necròpolis Paleocristiana. L’objectiu és incloure el projecte als pressupostos del 2025 i destinar uns 3 anys a les obres de transformació del recinte.

L’objectiu és obrir l’institut a la ciutadania amb una planta baixa de l’antic magatzem de tabacs amb moltes activitats socials i educatives. Palet reconeix la importància del canvi de seu perquè suposa triplicar l’espai actual.

Palet confia que les eleccions catalanes no suposin un entrebanc perquè l’ICAC -diu- està fora del debat polític i compta amb la complicitat de la Generalitat, la URV i l’Ajuntament de Tarragona.

PUBLICITAT