L’ICAT viu un augment de les assistències per violència masclista

L’Il·lustre col·legi d’Advocacia de Tarragona ha llegit aquest 25 de novembre un manifest contra la violència masclista. Amb aquest acte l’entitat anima a les institucions i la ciutadania a adherir-se a aquesta lluita i recorda que el col·legi “ofereix un servei continu per atendre i acompanyar les denúncies cer viòlencia masclista”.

ICAT violencia masclista
PUBLICITAT

Fina Méndez, copresidenta de la comissió d’Igualtat de l’ICAT explica que “han notat un increment de les denuncies per violència masclista“. Des del Col·legi expliquen que això s’ha produït per “la davallada de denúncies durant el confinament i l’aplicació de la llei sobre violències masclistes a Catalunya aquest gener”. Amb aquesta nova ordenança quan les víctimes acuden a la comissaria la policia està obligada a trucar a l’advocat de guàrdia. Per aquest motiu l’assistencia als casos des del moment inicial ha crescut gairebé en un 50%.

Des del Col·legi també han percebut com cada cop més dones joves demanen assistències. Méndez al·lega que aquest fet s’ha produït per un augment en la conscienciació de la violència masclista.

PUBLICITAT