Llegint Tarragona

L’olor de paper i a tinta, remenar llibres entre prestatgeries, o fins i tot demanar consell al llibreter o llibretera que està darrere el taulell. Ja fa temps que hi ha moltes persones que diuen que les llibreries acabaran desapareixent. No sabem si això passarà, però és cert que a Tarragona en queden dues.

PUBLICITAT

La Gertri Adserà està al capdavant de la llibreria familiar Adserà de Tarragona. Es va fundar l’any 1966, fa 55 anys pels seus pares amb la intenció que quedés arrelada al seu entorn i fos oberta a la ciutadania. 

I si parlem de la llibreria Adserà, no podem deixar de banda La Capona. Al seu capdavant, entre dues persones més hi trobem al Pitu Rovira, que a més és el President del Gremi de Llibreters de Tarragona.

Concretament la llibreria La Capona va obrir les portes l’any 1997 amb un compromís amb la cultura i la llengua. Han passat més de 40 anys.

La Gertri Adserà sí que ho havia viscut des de petita, però va realitzar els seus estudis, de fet és psicòloga, tot i això va acabar agafant el relleu generacional del negoci amb el seu germà. Tota una vida envoltada de llibres! Ha vist com ha evolucionat el sector.

El mercat ha canviat i les temàtiques i persones que escriuen han augmentat considerablement. A més els hàbits de lectura també són diferents, els llibres electrònics s’han obert pas i les noves tecnologies també han tingut incidència en aquest àmbit. 

La pandèmia ha fet que l’hàbit de lectura hagi augmentat, ja que la gent ha tingut més temps lliure. A més la literatura infantil i juvenil ha vist com s’han multiplicat els seus títols i les opcions que tenen són més grans. 

De moment només un 10% de la societat llegeix a través d’ebooks, i els llibreters estan molt convençuts que no acabaran amb el paper. Però què seria una ciutat sense llibreries?

PUBLICITAT