Llum verda a la gestió territorial de les emergències químiques

Dos mesos després de la creació de la Taula de Treball d’Avaluació i Seguiment de l’accident d’IQOXE el President de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat l’informe final. 

PUBLICITAT

S’ha intentat fer cas a les demandes del territori que exigeix una gestió més propera, un augment de la seguretat de les empreses químiques i més coordinació en els plans, a més de revisar els sistemes d’alarma i els protocols. I també es pretén millorar la qualitat ambiental i de l’aire. Així ho ha explicat el President de la Generalitat, Quim Torra. 

Davant tot això el President ha afirmat, com ja s’havia dit, que s’invertiran set milions d’euros en quatre anys per actualitzar els plans d’emergències, es col·locaran drons i sensors per detectar núvols tòxics. S’activaran sistemes d’avisos directes mitjançant mail i SMS, i es demanarà a l’Estat Espanyol que acceleri el deseplegament de les comunicacions electròniques. D’altra banda es crearà una comissió de Seguretat i Salut Laboral del complex petroquímic i s’augmentarà el control de l’aire incrementant la coordinació amb els grups de primera intervenció per saber quins gasos mesurar invertint 75.000 euros l’any. En aquest sentit es convocarà la Taula de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona, el PLASEQTA tindrà la funció del grup de control ambiental i incorporarà millores a la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica per un valor de 72.300 euros.

Finalment el SEM disposarà de més recursos, s’actualitzarà el protocol d’Incident amb Múltiples Afectats, es crearà un grup de Treball d’Accidents Greus i es contractarà un agent de prestigi perquè analitzi i investigui l’accident d’IQOXE.

Amb tot plegat Torra pretén que se celebrin reunions periòdicament per veure com va l’aplicació de totes aquestes mesures. 

PUBLICITAT