L’obra nova a Tarragona, “pendent del nou POUM i els interessos”

El sector de la construcció al Camp de Tarragona encara el 2023 amb optimisme després d’un increment del 13% de l’activitat l’any passat. Tot i això, la ciutat de Tarragona es troba amb una situació d’impàs amb 86 nous habitatges, el qual suposa un repunt, però “suposa encara una xifra baixa”.

Torres Jordi
PUBLICITAT

Ramon Rebollo, membre de Gabinet Tècnic del Col·legi Oficial d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Tarragona (COAATT), explica com la ciutat es recupera lleugerament de la crisi que es va produir el 2020. Tot i això, expressa com l’obra nova es troba “pendent del nou POUM” que ha de decidir “per on ha de créixer la ciutat”.

La ciutat encapçala també la rehabilitació d’habitatges, que s’ha situat a nivells de 2014. Rebollo espera que aquest 2023 s’acabi d’impulsar la rehabilitació a la ciutat i es situï per sobre dels 150 edificis l’any. En aquest sentit, expressa com els fons europeus són “claus per acabar de promoure aquesta activitat”.

Rebollo remarca també que “la necessitat d’habitatge a la ciutat existeix”, però durant aquest any també s’hauran de tenir en compte “les variacions dels interessos dels préstecs”. En aquesta línia des del col·legi coincideixen amb la visió que “el lloguer guanyarà la partida a la compra d’habitatges aquest 2023”.

PUBLICITAT