L’Observatori de la Qualitat de l’Aire detecta un increment de COV a l’entorn del polígon químic sud

L’Observatori de la Qualitat de l’Aire al Camp de Tarragona ha detectat un increment de Compostos Orgànics Volàtils (COV) a l’entorn del polígon químic sud durant el 2023. Aquesta és també la zona on s’han registrat nivells més alts d’aquests components després de comparar els 22 punts del territori des d’on s’han agafat mostres.

PUBLICITAT

Enguany, per primera vegada s’han publicat les puntes captades de l’1,3 butadiè. Un 1% dels 17.000 registres captats va superar el valor de referència de 20 µg/m³. Aquest límit no està fixat per normativa sinó que l’ha escollit la mateixa indústria. El director del complex industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, ha dit que “la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona és bona”.

La gran novetat d’enguany de l’Observatori és que per primera vegada s’han publicat les puntes captades del compost 1,3 butadiè. En concret s’ha fet a partir de les mostres recollides per un equip (cromatògraf) en línia situat al Morell, el municipi que els darrers anys havia acumulat valors més alts d’aquest compost. 

PUBLICITAT