L’OQACT monitorarà compostos contaminants a la Canonja

L’Observatori de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona ha presentat aquest dimecres el cinquè informe anual que mostra que “els valors mitjans de Benzè i d’1,3-Butadiè continuen per sota del límit legislat i els valors de referència”.

Observatori de la Qualitat de l'Aire del Camp de Tarragona
PUBLICITAT

Enguany, aquest estudi, impulsat per Repsol i amb el suport de l’AEQT ha monitorat per primera vegada les immissions d’1,3-Butadiè en continu durant un any sencer al Morell. Segons l’observatori, aquest nou estudi mostra dades similars a les obtingudes amb el mètode passiu, “reforçant la validesa d’aquest”. Això sí, el monitoratge ha detectat pics superiors als 2 µg/m3 en els mesos de març, juny i novembre. Ara l’observatori ha anunciat que faran el mateix estudi al municipi de la Canonja aquest 2023. Cal remarcar que aquest és un compost tòxic sense legislació que estableixi un valor màxim d’immissió. Javier Sancho, president de Repsol, s’ha mostrat “favorable a una futura legislació, sempre que es faci en l’àmbit europeu”.

Enguany s’han adherit a l’observatori UGT i l’Associació d’empreses de Serveis de Tarragona, sent ara 16 les entitats que formen part. Actualment, són 22 els nuclis de població que es monotonitzen al Camp de Tarragona, juntament amb Prades, Lleida, Barcelona i Girona.

PUBLICITAT