La URV crearà un laboratori pioner i un espai 5G

Es posa en marxa l’àrea 5G Camp de Tarragona. Es tracta d’un projecte que pretén implementar aquesta tecnologia a tot el territori i crear servei. La rectora de la URV, Maria José Figueras, ha anunciat que es crearà un laboratori pioner de 5G a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la universitat, i també un espai 5G on experimentar amb la transformació digital. A més de la formació d’un Campus Intel·ligent que “replantegi la docència universitària”.

PUBLICITAT

El Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública a la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, ha dit que aquesta tecnologia permet “obrir una porta al Camp de Tarragona” i que mitjançant aquest laboratori es vol generar talent i potenciar el desenvolupament econòmic.

A la presentació també hi ha assistit l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que ha volgut destacar la importància de la “transformació digital del territori” i també ha assegurat que “la tecnologia és un instrument de democratització sobretot a l’administració local”.

Amb tot plegat han volgut destacar que aquesta àrea és un servei d’acompanyament per desplegar totes les infraestructures amb la participació de tota la ciutadania. Així doncs el laboratori que crearà la URV serà un espai amb cobertura 5G, eines i especialistes tecnològics que ha de servir de banc de proves per més endavant desenvolupar projectes. 

PUBLICITAT