Macias: “La Catedral és una mina arqueològica en fase d’exhauriment”

Aquest novembre, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i el Museu Diocesà de Tarragona van posar en marxa la tercera fase de recerca arqueològica a la Catedral de Tarragona, la qual se centra en la part nord-occidental i s’allargarà fins a l’any 2025 amb la voluntat de museïtzar aquest espai.

PUBLICITAT

Aquesta intervenció està emmarcada en els projectes quadriennals de la Generalitat de Catalunya i comportarà la inversió de 360.000 €.

Al mes de desembre ja es van dur a terme unes proves geofísiques amb l’objectiu que aquestes aportessin informació sobre si hi ha un altre recinte de culte. Aquest estaria ubicat a la Sala Axial i seria de caràcter pagà. Precisament, en aquesta sala, l’any 1933, el mossèn Serra Vilaró va fer les primeres excavacions que es coneixen a la Catedral i ara, es podrien revisar.

El proper pas està previst que es faci al març on es realitzarà la primera excavació al costat nord del claustre i es farà l’adequació dels jardins de la capella de Santa Tecla la Vella, que està en fase de restauració.

L’arqueòleg de l’ICAC i codirector del projecte, Josep Maria Macias, ha explicat al programa de Ràdio Ciutat de Tarragona, Bon Dia Tarragona, que la catedral és una mina arqueològica tot i que està en fase d’exhauriment.

Amb tot plegat, esperen trobar tot el mur romà de l’antic recinte sacre, ampliar la zona visitable i trobar evidències constructives que expliquin la transformació d’aquest recinte.

PUBLICITAT