Mare Terra reclama estudiar el fons marí

Mare Terra Fundació Mediterrània juntament amb Vila-Seca en Comú han presentat aquest dimarts una denúncia davant la fiscalia per la investigació del fons marí de Tarragona. La part sol·licitant considera que la zona està greument contaminada per abocaments del teixit industrial de Tarragona. L’últim estudi d’aquest tipus es va realitzar a 2003.

PUBLICITAT

Ángel Juárez, president de Mare Terra, assegura que “el fiscal Ignacio Monreal ha agraït la reclamació i exigirà, si cal, per via penal la diagnosi”. Mario Tellez, regidor a l’Ajuntament de Vila-Seca declara que “aquesta denúncia no es fa contra cap organisme en concret, però que els responsables hauran de pagar“.

Juárez assenyala accidents com el d’IQOXE de l’any passat com a “possibles responsables dels indicis de contaminació“. Per al president, aquest diagnòstic ha de servir per què “les associacions ecologistes no vagin darrere de les empreses com policies“.

Vila-seca en Comú i Mare Terra ja van col·laborar en 2018 per denunciar les fugues de pellets. Durant aquests dos anys s’ha evidenciat la contaminació per microplàstics en les nostres costes.

PUBLICITAT