Mas d’Enric endureix la normativa interna per al treball dels reclusos al centre penitenciari

La presó de Mas d’Enric, al Catllar, aplica des d’aquest dimarts una nova normativa interna pel que fa a les ocupacions laborals dels reclusos. Així, s’han classificat els diversos llocs de treball en quatre nivells segons el seu risc per a la seguretat.

PUBLICITAT

A més, per accedir als llocs de treball els interns hauran de passar un informe de seguretat preliminar, abans del ja existent informe de l’equip multidisciplinar i la Junta de Tractament. Per últim, els interns en primer grau tindran una supervisió molt més important que la que tenien fins ara i els presos que cometin una falta disciplinària molt greu poden ser apartats de qualsevol lloc de feina fins a tres mesos.

Segons Justícia, aquesta nova normativa aclareix l’itinerari que ha de seguir qualsevol intern que vulgui treballar per al CIRE. Primer la Unitat de Seguretat Interior elaborarà l’informe de seguretat, que avaluarà el perfil de l’intern per tal de tenir en compte en quin lloc de feina pot treballar segons el risc. L’equip multidisciplinar rebrà aquest informe i l’elevarà a la Junta de Tractament, que, si avala la contractació, farà que el CIRE, aleshores, amb el perfil validat, activi el procés de contractació.

Entre els llocs amb molt alt risc hi ha la majoria de feines a la cuina, justament on un intern va matar una cuinera el març passat, la fleca, manteniment, comunicacions i zones de càrrega i descàrrega. Llocs de risc alt són algunes feines a la cuina, bugaderia, ingressos, poliesportiu i botiga. Els de risc mitjà són la majoria de tallers.

PUBLICITAT