Memòria Democràtica portarà els bombardejos de Tarragona a les aules

L’Ajuntament de Tarragona ha impulsat una nova edició del programa de Memòria Democràtica amb el nom “Tarragona sota les Bombes”, on pretén donar a conèixer els bombardejos que va patir la ciutat durant la Guerra Civil Espanyola.

bombardejos Tarragona
PUBLICITAT

La capital tarragonina va patir 144 atacs aeris que van deixar caure 3.800 bombes, amb una població d’uns 35.000 habitants, això la situa com un dels municipis catalans més castigats durant el període de guerra. Per aquest motiu des del programa de Memòria Democràtica han programat una trentena d’activitats que remarquen aquests fets. Tot i això, Jordi Piqué, coordinador del programa, explica que “aquest contingut no atrau a la població jove”. Per aquest motiu han fet un treball coordinat per portar els recursos dels centres de documentació a les aules d’història”.

Piqué destaca com “aquest programa pretén ajudar-nos a entendre el present i a afrontar el futur”. Per aquest motiu s’ha escollit els bombardejos, per tal d’establir un paral·lelisme amb la situació viscuda actualment pels civils a Ucraïna”.

PUBLICITAT