Més d’1 milió d’euros per censors, sirenes i informació a la ciutadania

Reunió entre el Conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, representants locals i representants veïnals a Tarragona pel PLASEQTA. El Conseller d’Interior ha explicat que aquest 2022 s’invertirà 1 milió 100.000 euros en aquest pla d’emergències.

PUBLICITAT

Aquests diners es destinaran a tenir més censors, a part dels més de 50 que ja s’han instal·lat, s’adquiriran tres sirenes més, a més de les dues instal·lades a Reus i a Salou, hi haurà una coordinació de sis persones tècniques per garantir una resposta sempre al Centre d’Emergències, es faran diverses campanyes adreçades a diferents col·lectius amb tractaments específics per cada col·lectiu i al segon semestre de l’any es vol dur a terme un gran simulacre amb la ciutadania.

Joan Ignasi Elena ha remarcat que les inversions al PLASEQTA són una prioritat i tornarà cap al juny per explicar com va tot plegat.

Elena considera es dona resposta a les reivindicacions que s’han fet durant temps. 

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha valorat molt positivament tot plegat, i s’ha mostrat satisfet amb la trobada.

Els veïns miren més enllà

Tot i reclamar més seguretat en la indústria química, les diferents federacions de veïns que hi ha a la ciutat també comencen a mostrar preocupació i neguit pel fet que les mercaderies ferroviàries passin per la costa. Els veïns li han expressat aquest mal estar al Conseller, i reivindiquen que passin per l’interior. En aquest sentit, exigeixen un pla de seguretat per si mai passa res, així com afirma Íngrid Martínez Pastor, Presidenta de la Federació Segle XXI.

Els veïns consideren que el Conseller s’ha quedat parat de la seva reivindicació, i que ha vist que això “és un gran problema per la ciutat”, per això veuen important que la Generalitat doni suport a la ciutat en aquest tema. 

PUBLICITAT