Més de 40 municipis catalans afectats per la construcció d’una MAT

Segons informa l’ACN, el Ministeri per la Transició Energètica ha aprovat la construcció d’una central fotovoltaica a Lechón (Saragossa) i Cucalón (Terol) i la línia d’evacuació aèria i soterrada de molta alta tensió (400 kV) fins a Begues (Baix Llobregat) que passarà per 40 municipis catalans de les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona, el Penedès i l’àrea metropolitana.

ACN
PUBLICITAT

Els municipis afectats de les Terres de l’Ebre són Gandesa, Corbera d’Ebre, la Fatarella, Ascó, Móra d’Ebre i Garcia; al Camp de Tarragona hi ha el Masroig, Falset, Pradell de la Teixeta, Duesaigües, Riudecols, Alforja, l’Aleixar, Almoster, la Selva del Camp, l’Albiol, Alcover, el Milà, Valls, Vallmoll, Nulles, Vilabella, Puigpelat, Bràfim, Montferri i Rodonyà; al Penedès trobaríem Masllorenç, la Bisbal del Penedès, Sant Jaume dels Domenys, Llorenç del Penedès, l’Arboç, Castellet i la Gornal, Santa Margarida i els Monjos, Olèrdola, Sant Cugat Sesgarrigues, Avinyonet del Penedès i Olesa de Bonesvalls. Finalment, els municipis del Baix Llobregat de Begues i Vallirana.

El projecte ha estat aprovat tot i que diversos ajuntaments, consells comarcals, les diputacions de Tarragona i de Barcelona i la Direcció General d’Energia de la Generalitat havien emès informes desfavorables. De fet, el mateix Senat amb el suport del PSOE, ERC, Junts i Teruel Existe havien aprovat una resolució per “denegar l’autorització” d’aquesta línia MAT. A més, la ministra de Transició Energètica, Teresa Ribera, va admetre el 2021 que aquest projecte “no tenia lògica i era desproporcionat”.

PUBLICITAT