Més de dos milions de persones compren anualment al Mercat Central

Un estudi realitzat per un alumne de l’Institut Vidal i Barraquer rebel·la el nombre de persones que accedeixen a la Zona de l’Illa Comercial del Mercat Central. Segons aquest estudi, fet entre el 24 de juliol i el 10 d’agost de l’any passat, unes 25.522 persones accedeixen diàriament a l’Illa, i al Mercat Central 10.500. L’extrapolació anual d’aquestes xifres és de 8.500.000 persones que passen per l’illa. Elvira Ferrando, Consellera de Comerç, ha volgut destacar la importància de l’estudi realitzat per Alexis Balada per al futur i els emprenedors.

PUBLICITAT

Per la seva banda l’autor de l’estudi, Alexis Balada, ha explicat que van col·locar 19 comptadors, 5 a l’illa Mercat i la resta als voltants, i a partir d’aquí van veure que els dies de més afluència són els dimarts i els dijous. A més a les hores que hi passa més gent els matins és des de les onze fins a la una, i a la tarda de les sets fins a les vuit. També han deduït que anualment unes 2.700.000 persones compren al Mercat, i que això vol dir que és un equipament que atreu.

Tant la Consellera com l’alumne encarregat de fer l’estudi han explicat que totes les dades es van extreure quan encara no hi havia la plaça Corsini oberta, i que per tant, ara podrien ser superiors. A més no han descartat repetir el treball a finals d’anys i fer-ne d’altres similars en altres indrets de la ciutat. Finalment Elvira Ferrando ha remarcat que l’estudi reafirma el projecte de l’Illa Corsini i que els carrers Apodaca i Unió han de tenir un reflex sense que siguin de vianants del tot.   

PUBLICITAT