Molts interrogants sobre l’aprovació del pressupost 2021

El pressupost del 2020 es va tancar al temps afegit en l’últim minut. Després d’una cursa de fons i de diverses queixes per part de l’oposició l’actual equip de Govern de l’Ajuntament de Tarragona anunciava el 19 de desembre del 2019 el seu pacte amb la CUP per tirar endavant els comptes d’aquest any.

PUBLICITAT

Sembla que enguany serà diferent, però potser ERC i En Comú Podem Tarragona han de buscar nous associats. 

El PSC es queixava fa uns dies que encara no havien tingut cap conversa ni contacte per aquest tema amb el Govern i exigia que es convoquessin les taules de negociació. Així ho explicava la seva portaveu, Sandra Ramos.

Ramos afegia que “per ells són molt importants les partides socials” per donar el si. 

Per la seva banda Dídac Nadal, portaveu de Junts per Tarragona, creu que “el pressupost d’aquest 2021 és molt necessari per poder tirar endavant l’economia de la ciutat”. 

La CUP, l’altre partit que va donar el sí l’any passat per poder tirar endavant els comptes, s’ha mostrat molt crítica. Creu que no s’han complert ni els acords d’investidura que van arribar, i també critica que encara no hagin començat les negociacions.

La CUP també denuncia que “enguany tampoc porten els deures fets per la pandèmia”.

Per la seva banda Rubén Viñuales, de Ciutadans, s’ha mostrat obert a aprovar-los, tot i que per ells el turisme és molt important.

El Portaveu del PP, José Luis Martín, també denuncia que no se sàpiga res encara dels comptes, quan estem a “meitats de novembre”. Per ells el més important és “una baixada d’impostos” per no ofegar a la població.

Així doncs sense tenir el sí assegurat de la CUP l’actual Govern hauria de buscar noves aliances per poder tirar endavant el pressupost, o si no es veuria abocat a prorrogar-los.

PUBLICITAT