Neix el Carilló de Tarragona

Molta expectació. Així es pot definir la inauguració del Carilló del Mercat Central. Centenars de persones s’han aplegat a la plaça Corsini per veure el primer toc del rellotge que s’ha instal·lat a la façana del Mercat i que fa anys que s’esperava. En un espectacle, de poc menys de mitja hora, conduït per la periodista Danae Boronat s’ha agraït a totes les persones que han participat en el muntatge d’aquest rellotge i a les entitats del seguici popular de Tarragona que compten amb una figura en aquest carilló. L’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, ha explicat que “estava més nerviós que el dia que es va inaugurar el Mercat” i que tenen pensat “fer una parada amb els creueristes perquè vegin el carilló”.

PUBLICITAT

Recordem que hi haurà dos passis del Carilló, un a les 12 del migdia, i un altre a la tarda, a les 18 hores. Durant l’estiu n’hi haurà un més que serà a les 20 hores.
Per la seva banda la Consellera de Comerç i Presidenta d’ESPIMSA, ha explicat que volen que el rellotge “tingui un relat” i per això no descarten fer més versions de l’Amparito Roca.

Ferrando ha explicat que s’està estudiant que el trenet turístic pari al costat del Mercat perquè els creueristes puguin veure el carilló i el Mercat.
Des de l’Ajuntament han recordat que és l’únic rellotge d’aquest tipus a Catalunya i el 15è de l’Estat Espanyol. Ballesteros ha volgut destacar que aquesta inauguració és la cirereta que culmina tot el projecte del Mercat.

El primer toc no deixa indiferent a ningú

Els centenars de persones que s’han aplegat a la plaça Corsini per veure per primer cop el carilló sonant amb l’Amparito Roca i les figures del seguici sortint han volgut guardar un record fent fotos o vídeos. A més també han fet el compte enrere 10 segons de què sonés per primer cop i després hi ha hagut un tímid aplaudiment. Un cop feta la inauguració la impressió general ha sigut de satisfacció.

Cal destacar que s’han pogut veure a diversos consellers del Govern de Tarragona, així com a Rubén Viñuales, portaveu de Ciutadans de Tarragona, o el Conseller d’ERC Xavi Puig.

PUBLICITAT