Neix la primera Biblioteca de les Coses a Tarragona

El Far Cooperatiu i l’associació Ariadna han impulsat una nova iniciativa gràcies a una subvenció de la Diputació de Tarragona. Aquesta, que estarà situada al Casal d’Entitats del barri de San Salvador, es tracta d’una biblioteca de les coses i es basa en un servei de préstec d’objectes d’ús quotidià.

PUBLICITAT

Cristina Rodríguez i Meritxell Vilella, membres de les dues entitats impulsores, han explicat que el risc és que es malentengui i es converteixi en un traster.

Per ser-ne usuari, caldrà fer-se soci de l’espai i a través de la pàgina web es podrà donar l’objecte o agafar-lo. Entre la varietat d’articles que es posaran a disposició de la comunitat, s’hi podran trobar articles per la llar, eines de neteja o bricolatge entre altres. Tot i això, no s’acceptarà de moment, ni roba ni llibres.

D’aquesta manera es vol evitar reduir residus i promoure una manera de fer economia alternativa aquest model lineal de gastar recursos, produir, vendre i llançar. A més, es vol recuperar un dels valors que creuen que s’ha perdut: compartir.

La Biblioteca de les coses estarà oberta al públic presencialment cada dimarts de 9:30 h a 13:30 h i les tardes de dimecres de 15:30 a 19:30 h. La intenció és poder obrir aviat una pàgina web que s’elaborarà a través d’una col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili. Mentrestant, però, aquells qui ho vulguin ja hi poden contactar a través de hola@bibliocosestarragona.cat o enviant un missatge al 621280136.

La idea és que vagin sortint més biblioteques de les coses a altres municipis i que puguin compartir l’aprenentatge.

PUBLICITAT