Neix l’Escola de Factors Humans per minimitzar l’error humà

Repsol ha signat un conveni de col•laboració amb l’Associació d’Empreses Parc Químic de Seguretat per engegar l’Escola de Factors Humans inaugurada aquest divendres.

PUBLICITAT

És un centre pioner per a la promoció de la cultura de la seguretat, així com del foment de comportaments segurs que minimitzin l’error humà. Aquesta escola també busca l’adquisició de competències relacionades amb la identificació i percepció del risc, la comunicació efectiva i el treball en equip, entre d’altres.

El conveni estableix la cessió d’una planta química industrial que disposa de reactors, vàlvules, canonades, instruments i tot un seguit d’altres elements comuns a aquest tipus d’instal•lacions per part de Repsol.

La instal•lació s’ha emplaçat als terrenys que hi ha a tocar del Parc Químic del Polígon Nord, servirà com a espai de formació per als usuaris de l’Escola de Factors Humans. El centre formatiu ofereix la possibilitat d’ampliació en funció de la demanada que es generi entre les empreses del sector.

Les empreses que formen part de l’Associació d’Empreses Parc Químic de Seguretat de Tarragona podran fer ús d’aquesta instal·lació que té diferents objectius didàctics com per exemple, el desenvolupament d’exercicis pràctics amb les mesures de seguretat adequades, la identificació d’anomalies no adequades als millors estàndards de l’empresa, o l’avaluació de condicions de risc i la seva minimització o eliminació.

PUBLICITAT