Nou pas endavant per a la creació de l’aplicació mòbil de seguretat ciutadana

Aquest dimarts, els ajuntaments de 7 municipis del Camp de Tarragona han signat el protocol per impulsar el desplegament d’un sistema digital de seguretat compartit. La iniciativa, d’abast metropolità, la impulsen Cambrils, El Catllar, La Canonja, Constantí, Mont-roig del Camp, Reus i Tarragona.

PUBLICITAT

L’alcalde de Tarragona, rubén Viñuales, ha destacat que aquesta aplicació materialitza el concepte d’àrea metropolitana. Ha afegit que la iniciaiva vol potenciar la comunicació entre ciutadans i les policies locals. Ha fet èmfasi que les noves tecnologies són “grans aliades” per reforçar la seguretat.

El passat mes de març, es va dur a terme la primera reunió entre 6 municipis i es van iniciar els treballs per dissenyar i compartir aquest futur sistema digital de seguretat. Des d’aquesta primera reunió, El Catllat s’ha incorporat al projecte i s’espera que ho facin altres pobles i ciutats. El pròxim pas serà la creació d’un conveni, per part dels tècnics de tots els municipis, que se signarà a Reus abans d’acabar l’any i que permetrà la licitació conjunta de l’aplicació.

PUBLICITAT