Nou toc d’atenció a IQOXE

El Departament de Treball ha obert un nou expedient a IQOXE. Així ho han explicat aquest dijous després de la reunió que han mantingut amb CCOO, UGT i l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT). El secretari del Departament de Treball, Afers Socials i Família, Josep Ginestà, ha comentat que aquest expedient s’ha obert perquè l’empresa va començar la seva activitat sense passar una avaluació dels riscos laborals prèvia, després de l’explosió. Ginestà ha assegurat que això no vol dir que s’hagi de sancionar a IQOXE, però sí que és un nou toc d’atenció. 

PUBLICITAT

El secretari del Departament de Treball, Afers Socials i Família ha explicat que ha demanat a l’AEQT que exigeixi a l’empresa que canvi d’actitud i que aquesta sigui més col·laborativa amb les institucions.

A hores d’ara l’activitat de l’empresa torna a estar parada. En aquest sentit els sindicats també han reclamat un canvi d’actitud cap a IQOXE, que la consideren “prepotent”. Segons CCOO i UGT en la pròxima reunió l’AEQT s’ha de posicionar i confirmar si pot actuar com a patronal o no. 

D’altra banda UGT encara no ha confirmat si se sumarà a la vaga convocada al sector per CCOO. 

PUBLICITAT