Nova campanya d’excavació al jaciment arqueològic del Molí del Salt a Vimbodí i Poblet

Des del passat 29 d’abril i fins el 31 de maig, investigadors/es de l’IPHES-CERCA (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) realitzen una nova campanya d’excavació al jaciment paleolític del Molí del Salt, al terme municipal de Vimbodí i Poblet.

PUBLICITAT

En aquesta 25a campanya l’objectiu principal és continuar amb l’excavació en l’extensió del nivell més antic de la seqüència estratigràfica on, durant les campanyes anteriors es van recuperar diverses restes d’una mandíbula humana. En aquest sentit, els arqueòlegs es mostren esperançats que puguin aparèixer més restes d’aquest mateix individu. Paral·lelament, es continuarà amb l’excavació i delimitació de l’estructura de pedres associada a la mandíbula humana per tal de determinar si, efectivament, es tracta d’una estructura funerària. A més a més, es té previst iniciar l’excavació d’un nou sector del jaciment on no s’havia intervingut fins ara.

Les excavacions arqueològiques que s’hi duen a terme han descobert una important seqüència d’ocupacions humanes corresponents al Mesolític i al Paleolític Superior, datades entre els 9.000 i els 15.000 anys abans del present. Enguany participaran 23 arqueòlegs i arqueòlogues, majoritàriament estudiants de Màster de la URV.

PUBLICITAT