La plantilla de les centrals d’Ascó i Vandellòs es manifesta per mantenir la feina en tancar les nuclears

Els treballadors de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs han bloquejat aquest dissabte l’accés a la planta d’Ascó en la primera de les jornades de protesta per exigir mantenir els llocs de feina un any després de l’inici del desmantellament de l’última planta nuclear.

PUBLICITAT

Forma part de pla d’accions acordat en assemblea amb l’objectiu de desbloquejar la negociació del conveni col·lectiu. La representació sindical d’ANAV (Associació Nuclear Ascó – Vandellòs) s’ha concentrat aquest matí a la rotonda d’accés de la planta d’Ascó.

La plantilla es mostra cada vegada més “preocupada” per “la incertesa” sobre què passarà amb els seus llocs de treball quan es compleixi el calendari de tancament de les nuclears, establert pel Pla nacional integrat d’energia i clima (PNIEC).

Així, demanen ampliar la clàusula d’ocupació actual un cop la planta sigui titularitat d’ENRESA. Els sindicats calculen que el tancament de les plantes afectaria uns 200 treballadors directes i més de 500 d’indirectes. També reclamen el desbloqueig d’un nou conveni laboral i han acordat no fer hores extra en aquesta parada, un fet que avisen que podria endarrerir la recàrrega de combustible de la planta. L’acció informativa es repetirà aquest diumenge i els dies 1, 4 i 5 de novembre.

PUBLICITAT