Objectiu: Pressupost 2020

L’Ajuntament de Tarragona treballa a contra temps per aprovar el pressupost municipal del 2020. Aquest dijous han convocat la Comissió Informativa i de Seguiment de Serveis Generals i Govern Obert. En aquesta comissió entre els 18 punts hi ha l’aprovació d’adjuntar a l’ordre del dia el pressupost 2020. Aquesta convocatòria no ha quedat lliure de polèmica per part de l’oposició que considera que s’ha fet amb poc temps per poder-se estudiar i decidir sobre els temes.

PUBLICITAT

Però l’aprovació del pressupost encara és una incògnita. La CUP s’ha mostrat enfadada aquest dijous i ha assegurat que només s’han reunit dos cops amb l’equip de Govern, i han sigut trobades més informatives que de negociació. A més critiquen que no s’hagin tingut en compte algunes de les seves línies vermelles com l’increment de partides en educació, habitatge, beques menjador i lluitar contra la corrupció. Així ho ha explicat Laia Estrada, Consellera de la CUP.

Per la seva banda el PSC també s’ha mostrat molt crític amb els comptes. La seva portaveu, Sandra Ramos, ha criticat la intenció de l’Ajuntament d’augmentar la pressió fiscal pujant la plusvàlua, i considera que això ho fan per quadrar els comptes.

Per tant els socialistes asseguren que encara no saben si podran donar el sí o el no envers aquest tema.

Des del PP també coincideixen en dir que no tenen molta informació. El seu portaveu, José Luis Martín, ha explicat que veu difícil donar suport al pressupost

En canvi des de Junts per Tarragona estan disposats a donar el vot favorable al pressupost. Consideren que compleixen les línies que havien marcat, com millorar les condicions laborals de treballadors del consistori o infraestructures esportives de la ciutat. Dídac Nadal, portaveu de Junts per Tarragona, creu que sense aprovar els comptes no es pot saber realment hi ha un canvi.

Sembla que el plenari on es presentarà el punt d’aprovació dels comptes pel 2020 serà el pròxim divendres 20 de desembre. A hores d’ara pel que diuen els diferents polítics dels grups municipals pot ser que aprovar aquest punt sigui una mica difícil de tirar endavant.

PUBLICITAT