Passes endavant per lluitar contra la meningitis

El 24 d’abril se celebra el Dia Mundial de la Meningitis. Es tracta, d’una malaltia que pateixen nadons i adolescents d’entre els 15 i els 24 anys i a Catalunya es calcula que en són uns 1000 qui la pateixen. Mal de cap, febre o rigidesa al coll són alguns dels símptomes per qui la pateixen i aquest 2022, s’ha incòs en el calendari de vacunació.

PUBLICITAT

Abans, només era una pauta voluntària però ara, amb la nova pauta, s’espera que hi hagi una vacunació massiva per prevenir la malaltia fins al 2023 a nadons i infants. Cristóbal Ramos, pediatra de l’equip d’Atenció Primària d’Amposta i col·legiat al Col·legi Oficial de Metges de Tarragona assenyala que és una gran notícia que ja s’hagi inclòs a Catalunya al calendari de vacunació.

D’altra banda, les mesures de prevenció de la pandèmia de la COVID-19 han ajudat a disminuir el nombre de casos per meningitis. L’ús de la mascareta i la minimització d’interaccions socials són algunes de les causes que han rebaixat fins a un 30% els casos de meningitis arreu de l’estat. El col·legiat del COMT, assenyala que això només es tracta d’un cas extraordinari.

Tot i això, la millora implementada en el vaccí preveu que poc a poc ajudi a prevenir el patiment que suposa la malaltia, i que amb la nova campanya de vacunació massiva, es facin cada cop més passes endavant per poder reduïr els casos de meningitis a casa nostra.
PUBLICITAT