Per un Black Friday més sostenible

Les campanyes comercials com les del Black Friday o la de Nadal generen molts residus per l’augment del consum. És per això que és important fer un consum responsable en aquestes campanyes per evitar la generació de residus innecessària.

Black Friday electronica
Pla obert del director general d'Electrodomèstics Calbet, Joan Carles Calbet, penjant un cartell anunciant la campanya del 'Black Friday' a una de les seves botigues. Imatge del 19 de novembre de 2021. (Horitzontal)
PUBLICITAT

Un dels grans problemes són els residus d’aparells elèctrics o electrònics. Les empreses que venen aquests productes estan obligades a recollir els aparells vells quan el consumidor ho actualitza. Isaac Peraire, director de l’Agència de Residus de Catalunya, manifesta que “molta gent no coneix aquesta informació”.

Les empreses estan obligades a informar d’aquest dret, tot i que “moltes no ho fan, especialment les de venda online”. En aquest sentit Peraire recorda que “l’agència té capacitat per sancionar aquelles empreses que no compleixin”.

Un altre dels productes que preocupa especialment a l’agència és el tèxtil. El director manifesta que “s’ha d’intentar perdre el costum de canviar contínuament la roba malmesa i apostar pels sargits”.

PUBLICITAT