Petites passes per recuperar la platja Llarga

En diverses ocasions hem parlat del litoral tarragoní, i els problemes amb les platges derivats dels temporals. Això ha provocat que l’Ajuntament de Tarragona hagi fet un estudi per recuperar la platja Llarga.

PUBLICITAT

Així doncs l’estudi realitzat pel doctor en geografia i geologia i consultor ambiental, Xisco Xavier Roig conclou, com ja han dit en diverses ocasions diferents experts, que s’ha de recuperar el sistema dunar. Per això la principal proposta és reestructurar i reubicar aquells serveis de primera línia cap endarrere. Això afecta principalment al Càmping les Palmeres que hauria de retirar bungalous que té a primera línia, a més dels sacs i els enderrocs que hi ha a la zona d’ocupació per poder anivellar. Una cosa molt similar també passaria amb Càmpig Las Salinas.

El conseller de Terrtori, Xavier Puig, ha assegurat que els interessos econòmics no han d’anar per sobre la recuperació de la platja.

La problemàtica ve dels anys 90, i és general a tota la Costa Daurada. Quan es va deixar construir a primera línia de mar, ocupant sistema dunar. Per això, ara, per no perdre la platja s’ha de guanyar espai de sorra.

El responsable de l’estudi ha criticat la gestió que s’ha fet aquests anys de la costa i la manca de planificació per conservar les platges i les dunes.

El Conseller ha assegurat que ja estan en converses amb els càmpings i que ara planificaran com han de dur a terme totes les accions.

PUBLICITAT