Pinedo: “Potser aquest no és el meu partit”

Hermán Pinedo ha comunicat que ell sí es quedarà al govern de la ciutat. Així continua el terratrèmol polític a la ciutat de Tarragona. Després que En Comú Podem decidís ahir sortir de l’executiu tarragoní, avui ha sigut un dels seus dos regidors s’ha desvinculat de la decisió pressa pel grup municipal.

PUBLICITAT

Segons ha declarat Pinedo, la seva permanència al nou govern passa per dues raons: “Crec que l’acord també és meu, és d’esquerres i social. És l’acord del canvi”.

La segona raó segueix la línia que ha estat defensant Esquerra Republicana durant tot aquest període de negociacions i és que Pinedo conincideix en què “Tarragona necesita més mans per impusar el canvi que tan necessita aquesta ciutat”.

Amb aquesta decisió personal, els comuns perden un dels seus dos representants.Pinedo es desmarca dels progressistes per unir-se al govern republicà que amb les darreres incorporacions es quedarà amb tretze regidors, a un de la majoria absoluta. “Em sap greu aquesta decisió perquè les persones darrere d’En Comú Podem són els meus companys però tinc la consciència tranquil·la per donar suport al govern del canvi”.

Pinedo també ha enviat un missatge molt clar al partit morat i és que segons ha declarat “des de Barcelona haurien de replantejar-se la seva feina a Tarragona, tenir un equip municipal és el més important”. També ha expressat que ha fet tot el que ha pogut pel partit i que gràcies a ell i al seu posicionament Tarragona té un pacte d’esquerres a la ciutat.

Aquesta decisió ha fet que En Comú Podem exigeixi l’acta de regidor a Herman Pinedo en un comunicat oficial. El grup municipal assegura que “en cas de no retornar-la Pinedo passarà a ser un un trànsfuga amb la complicitat d’ERC“. Davant d’aixó Pinedo no ha volgut recriminar la decisió del seu anterior partit afrimant “que han fet el que haurien de fer des de la seva posició”. A banda el Pinedo s’ha mostrat tranquil expresant que “serà diputat fins a 2023”.

Pinedo també ha explicat que es va arribar a un preacord amb En Comú Podem i que hi havia un compromís ferm a fer una segona reunió després del 14 de febrer i que no és va produir per directrius de Barcelona. “Les decisions d’En Comú Podem són seves, però jo ho hauria fet diferent”, ha expressat Pinedo que també ha afegit de forma contundent: “Potser aquest no és el meu partit”.

Respecte a les seves àrees a l’Ajuntament de Tarragona, Pinedo ha expressat que li sap greu perdre la competència d’Habitatge però ha destacat que “està en bones mans”. Segons el nou cartipàs presentat ahir, serà la portaveu de la CUP Tarragona, Eva Miguel, que assumirà aquesta àrea.

Per altra banda, Pinedo ha confirmat que es quedarà amb les regidories de Joventut i Cooperació, deixant també Relacions Ciutadanes per la consellera d”ERC, Mari López.

Amb aquests canvis el govern tarragoní suma el tercer conseller no adscrit de l’executiu. D’altra banda, segons ACN, els comuns denunciaran aquesta marxa al pacte antitransfuguisme. El regidor Manel Castaño ha afirmat que Carla Aguilar encara no ha presentat la seva renúncia com a consellera.

PUBLICITAT