Poder fer vols nocturns d’emergència ja és una realitat al Joan XXIII

L’Hospital Joan XXIII ja compta amb un vol nocturn per poder traslladar pacients que necessitin atenció ens centres de l’àrea metropolitana de Barcelona. Aquest nou servei donarà cobertura a unes 530.000 persones que tenen com a referència l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. Arriba amb dos anys de retard, per diverses qüestions administratives, i quan ja està en funcionament el de l’Hospital Sant Joan de Reus. 

PUBLICITAT

Mercedes Val, responsable de la Unitat de Mitjans Aeris, ha explicat que a hores d’ara tenen 13 heliports que poden operar a les nits, la majoria concentrats a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i un a Andorra, però que la intenció és que se’n vagin obrint més per poder atendre a un major nombre de població possible.

En aquest sentit des de fa uns dies aquells pacients urgents que s’han de traslladar a Barcelona en horari nocturn guanyen uns 30 minuts anant amb helicòpter. A hores d’ara a tot Catalunya es fan uns 15 o 16 serveis al mes, però a mesura que hi hagi més heliports per operar en horari nocturn es veurà incrementat. 

També s’està treballant per arribar a algun hospital de les Terres de l’Ebre. 

PUBLICITAT