Preocupació entre els monitors per la polèmica dels menjadors escolars

El Consell Comarcal del Tarragonès vol recuperar la gestió dels menjadors escolars en mans de les AFFA. Aquesta notícia ha aixecat la polèmica, ja que la Federació d’Associacions de Famílies d’Alumnes (aFFaC) “denuncia que aquest és un problema polític i no jurídic”.

menjador escolar
PUBLICITAT

Belén Tascón, presidenta de l’aFFaC, assegura que “jurídicament es permet que les AFFA gestionin els menjadors” i la voluntat és “augmentar ingressos a través del cànon del 7,5% que hauran de pagar les empreses licitades a la gestió”. A més Tascón destaca com aquesta licitació “deixaria la gestió en mans d’una gran empresa que empitjoraria la qualitat del servei per tal de maximitzar beneficis”. En mig d’aquesta situació queden ara els monitors de menjador, que preveuen “una reducció de plantilla i pitjors condicions laborals”. Segons Tascón, sota la gestió de les AFFA sempre s’ha buscat “contractació i aliments de qualitat i proximitat”.

Aquest 25 de gener hi ha prevista una trobada entre el Consell Comarcal i les AFFA per esclarir els dubtes pendents. Des de l’aFFaC esperen d’aquesta trobada, “arribar a punts d’entesa i honestedat per part de l’administració pública”.

PUBLICITAT