Preocupació per les reserves de sang al desembre

El Banc de Sang té reserves per només sis dies, quan estan acostumats a treballar amb deu dies de reserva. Des del Banc asseguren que “no és una situació crítica, però si preocupant“, destacant la proximitat del pont de desembre i les festes de Nadal, on normalment hi ha una davallada de les donacions.

reserves sang
Pla general d'una usuària accedint al bus de vacunació del Banc de Sang a Alcanar. Imatge del 7 de juliol de 2021.
PUBLICITAT

Enric Contreras, director assistencial del Banc de Sang, manifesta com “les donacions de plaquetes tenen una caducitat de cinc dies”, motiu pel qual es necessita que la gent continuï donant en festius com aquests. Aquest component normalment es fa servir a pacients oncològics. Al Camp de Tarragona les donacions s’han incrementat en un 5% respecte a l’any passat. Tot i això Contreras explica que “la recuperació d’intervencions quirúrgiques als hospitals fa que no es doni l’abast”.

L’increment de les transfusions als hospitals del territori ha fet que s’esgotin aquestes reserves de sang. El director destaca com “en el moment en el qual fas un cafè pots salvar fins a tres vides” i anima a la gent a “acostar-se a les sales de donació per veure la satisfacció generada als donants”.

PUBLICITAT