Presenten el nou Joan XXIII sense concretar si augmentaran els recursos

La Consellera de Sanitat, Alba Vergès, i el vicepresident del Govern de Catalunya, Pere Aragonès, han presentat el projecte del nou Joan XXIII.

Hospital Joan XXIII
PUBLICITAT

Es tracta d’un edifici nou que es farà en una fase just al darrere de l’actual hospital i que tindrà uns 7.000 metres quadrats. Aquesta fase 1 no és prèvia, és la més important i tindrà un cost de 48,5 milions d’euros. Aquests diners no perillen amb la prorrogació dels pressupostos, perquè han explicat que ja estaven prevists des de l’any passat. Vergès ha dit que s’aposta per un “equipament punter de futur”.

Ara ja s’iniciarà la redacció de tot l’avantprojecte i preveuen que l’any 2020 comenci la seva construcció, que finalitzarà l’any 2023. Les obres no afectaran l’activitat de l’hospital, segons han assegurat.

D’altra banda no han concretat si s’augmentaran els recursos, ni el personal, ni tampoc han explicat si es perdran llits, així com diuen des de CGT i la Plataforma de Treball en Defensa de la Sanitat Pública. Sí que han comentat que es passaran dels 10 quiròfans actuals a 18. Pere Aragonès, Vicepresident, ha volgut remarcar la importància de la renovació.

Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, ha demanat que aquest projecte sigui una realitat i que facin cas a les demandes del territori.

PUBLICITAT