Primera diada de Santa Tecla marcada per castells de 9 i gamma extra

La plaça de la Font de Tarragona s’ha omplert de gom a gom en la primera diada del primer diumenge de Festes a Tarragona. Marcada per castells de 9 i gamma extra per les quatre colles participants.

PUBLICITAT

Un dels amfitrions, la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha encetat la diada amb un 4d9f bastant mogut a la pujada però molt ben treballat a la baixada. Un castell que sembla que tenen molt ben controlat és el 3d9f, el 4t d’enguany. A la descarregada ha començat a tremolar, però han aguantat correctament. A tercera ronda i última ha arribat una nova estrena dels liles el 5d8 en aquesta temporada. Un castell molt important que han descarregat sense complicacions. El seu cap de colla Jordi Alomà ha recalcat que “està molt satisfet d’aquesta diada”.

Per la seva banda els Xiquets de Tarragona han realitzat una de les millors diades de la temporada i continua amb bon ritme. En primera ronda han descarregat la catedral el 5d8, el 4t del seu compte particular d’aquesta temporada, que no han patit per carregar-lo. Després d’un peu desmuntat els xiquets han descarregat en la segona ronda amb el 3d9f la canalla ha baixat molt de pressa i amb una petita moguda a la descarregada. Un castell on han tornat els castells de 9 a la colla i en concret aquest 3d9f el tornen a descarregar després de quasi 4 anys. A l’última ronda després d’un intent desmuntat del 2d8f, l’han pogut descarregar després de treballar-ho a foc lent. És el seu 3r carregat de la temporada. El seu cap de colla, Alfredo González ha esmentat que “han treballat moltíssim per haver aconseguit aquesta actuació d’avui”.

La Colla Vella Xiquets de Valls han sigut els primers a encetar la diada. Han donat el tret d’inici amb un 3d9f cuinat amb foc lent que han treball molt bé des d’un principi i molt ferm. En la segona ha arribat el plat fort dels vallencs, el 2d8 net cuinat a foc lent. A la pujada ben a poc a poc i a la descarregada han fet un treball d’insomni que han salvat molt bé. Un castell que des de l’octubre del 2019 encara cap colla l’havia descarregat. En la mateixa línia de la gamma extra, els vallencs han intentat en la tercera ronda el 4d9f amb l’agulla que se’ls hi ha trencat i no han pogut ni tan sols carregar-lo. Per finalitzar després d’un peu desmuntat els vallencs han decidit tirar endavant el 4d9f donant una bona resposta a la caiguda anterior. La diada d’avui s’ha convertit amb la millor actuació de l’any i així ho han refermat descarregant el seu 5è pilar de Pd7f de la temporada.

Per la seva banda els Castellers de Vilafranca han reflectit el seu bon estat de forma que s’ha vist avui a la plaça de la font. El seu castell de sortida ha estat el 3d9f molt ràpid amb alguna petita batzegada que han carregat sense problemes, el 12è de la temporada. En la segona ronda, després d’un peu desmuntat han tirat endavant el 4d9f molt lent i amb alguna petita batzegada a la carregada han pogut descarregar el castell sense dificultat. Els verds després d’un peu desmuntat han seguit amb molt bon nivell i han pogut descarregar per segon cop enguany el 2d9fm. Un castell que ha suposat la tripleta i l’han dominat molt bé. Per acabar i signar una gran diada dels verds han descarregat el seu quart Pd8fm de la temporada.

Les colles tarragonines han finalitzat la diada del primer diumenge, descarregant set pilars de cinc.

PUBLICITAT