Protecció Civil activa el pla Inuncat per pluges intenses

Protecció Civil de la Generalitat ha activat el pla Inuncat per la previsió de pluges intenses a partir d’aquest migdia de divendres 12 de maig i especialment aquesta tarda-vespre.

PUBLICITAT

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya les comarques que es podrien veure més afectades serien l’Alt Camp, Baix Camp i Tarragonès amb la possibilitat que poguessin caure fins a 20 l/m² en 30 minuts.

Per aquest motiu des de Protecció Civil recomana a la població precaució en desplaçaments per zones que puguin quedar afectades per les altes precipitacions i evitar estacionar vehicles en subterranis inundables o a prop de rieres.

L’Ajuntament activa el pla d’acció municipal en fase d’alerta

La Conselleria de Protecció Civil de l’Ajuntament de Tarragona ha activat el Pla d’Actuació Municipal en fase d’alerta pel risc d’inundacions en previsió de l’arribada de pluges intenses. Per aquesta s’ha raó s’ha iniciat un dispositiu de vigilància de la zona litoral i les àrees amb major risc d’inundació.

Es recomana a la població seguir els consells de prevenció com evitar baixar a soterranis ni us quedeu en zones baixes. Així com no deixar a l’exterior (al jardí, al pati…) objectes que l’aigua pugui arrossegar.

També es recomana circular per les rutes principals i l’autopista, i no travessar rieres, torrents, passos soterranis o zones inundables, ni a peu ni en cotxe. Cal tenir en compte, que els cotxes poden flotar amb poca alçada d’aigua i ser arrossegats amb facilitat. 

PUBLICITAT